Oorsprong van modetrends

Het woord mode komt van fashion, een Engels woord. Het gaat hierbij over de manier waarop kleding wordt gedragen in een bepaalde tijd en of het leuk wordt gevonden. Pas achteraf worden bepaalde dingen erkend als mode, zoals in de jaren vijftig de vetkuif en de petticoat. In verschillende culturen van de Oudheid was er al mode. In de Middeleeuwen zien we het op afbeeldingen terug dat de Adel prachtige kleding had. Na de Franse revolutie is de dwingende norm weggevallen en ontstond er iets van borstkanker als richtsnoer. Een model dat je na moest streven. Merkkleding kan hierdoor ook worden verklaard. Er kwamen bijvoorbeeld strenge kledingvoorschriften bij formele omgevingen en bij de Islam e.d. is dat bijvoorbeeld ook zo.

Ook in deze tijd zijn er eens in de zoveel tijd nieuwe trends en vaak komen de modetrends van vroeger weer terug. Vroeger hadden mensen bijvoorbeeld kleding aan met veel bloemen er op afgebeeld. Dit komt nu echt terug. Er zijn veel dames die bloemenbroeken aan hebben, felle kleuren, of mattere kleuren, het kan allemaal. Het is weer een modetrend die nu terugkomt. Daarom is het goed dat je weet dat er al langere tijd modetrends bestaan en dat deze keer op keer weer terug kunnen komen! Dit maakt het ook leuk want als je dan naar de mode van vroeger gaat kijken hoop je misschien wel dat bepaalde mode nu een trend gaat worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>